U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Vladika uručio pomoć

Autor 10 jul 2020

BLACE- Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G. Arsenije posetio je danas crkvenu opštinu Blace i tom prilikom podelio je humanitarnu pomoć porodicama ovoga kraja.

Njegovo Preosveštenstvo su u hramu Svetog Arhangela Gavrila u selu Vrbovcu dočekali: arhijerejski namesnik kosanički protojerej Duško Kaplarević, jerej Dragan Mladenović, paroh prvi blački i starešina hrama, jerej Strahinja Eraković paroh četvrti pri hramu Svetog Simeona Mirotočivog u Leskovcu i članice Kola srpskih sestara iz Leskovca. Sveštenstvo i članice Kola srpskih sestara zajedno sa Preosvećenim Vladikom obišli su potrebite porodice u njihovim domovima i uručili im pomoć.

Ova humanitarna akcija bila je u organizaciji Pravoslavne Eparhije niške i Kola srpskih sestara iz Leskovca. Ovo je još jedna u nizu zajedničkih akcija, a sve u cilju da se svakodnevna stega oskudice porodicama olakša.

Pročitajte i...  Kad putuješ Srbijom svrati u Blace

Pomoć je deljena u Blacu i selima Popova i Sibnica, višedetnim porodicama i porodicama čiji su domovi oštećeni tokom poplava u junu mesecu ove godine.

Izvor: Pravoslavna eparhija Niška


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=483598

10 jul 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Vladika uručio pomoć”

  1. Crkva nikada nije pomagala narod u nevolji, ovo je pomoć organizacije “Kolo srpskih sestara” iz Leskovca

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up