U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Vojnici iz Prokuplja dobili značke i zahvalnice otadžbine

Autor 20 apr 2017

PROKUPLJE- Centar Ministarstva odbrane Prokuplje organizovao je svečanost na kojoj su 31 vojniku, koji su dobrovoljno služili vojni rok pod oružjem generacije mart, jun i septembar 2016. godine, dodeljene značke i Zahvalnice otadžbine. Svečanosti su pored vojnika i njihovih roditelja prisustvovali načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković, komandant Garnizona u Prokuplju pukovnik Dragan Milenkov, načelnik Centra Ministarstva odbrane Prokuplje potpukovnik Srđan Spasić, načelnik Topličkog upravnog okruga Nebojša Vukadinović i zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

Čestitajući vojnicima uspešan završetak vojnog roka pukovnik Nenad Marković rekao je da je ova svečanost organizovana povodom obeležavanja 23. aprila, Dana Vojske.

-Biti vojnik Vojske Srbije uvek je bila čast i mnogo više od obaveze. Od ukidanja redovnog služenja vojnog roka 2010. godine pristupilo se dobrovoljnom. Izuzetno interesovanje omladine u proteklom periodu vladalo je za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem. U proteklih nekolko godine  Regionalnom centru Ministarstva odbrane  Niš za dobrovoljno služenje vojnog roka prijavilo se oko 6.500 kandidata od kojih su 3.460 završili obuku. Trenutno na uput u kasarne širom Srbije čeka 463 kandidata, izjavio je Marković i naglasio da se u prethodnom periodu, kao i sada, nije moglo svima udovoljiti da budu pripadnici oružanih snaga.

Prema njegovim rečima generacija vojnika mart, juni i septebar 2016. godine sa uspehom je savladala sve postavnjene zadatke i stekla nova znanja za odbranu svoje zemlje.

-Odsluženjem vojnog roka pod oružjem Vi ste postali rezervni pripadnici Vojske Srbije koja je uvek spremna da stane na braniku odbrane svoga naroda i otadžbine, istakao je Marković.

Načelnik Topličkog upravnog okruga Nebojša Vukadinović naglašava da su Topličani rado išli u vojsku i uvek bili spremni za odbranu svoje slobode, naroda i zemlje.

-Mladići i devojke sve četiri opštine Toplice u velikom broju su se prijavljivali za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružje. To je tradicija ovog naroda. Verujem da će interesovanje mladih i u narednom periuodu za vojsku biti kao i do sada, rekao je Vukadinović.

Značke i Zahvalnice otadžbine vojnicima za dobrovoljno služenje vojnog roka u Vojsci Srbije i doprinos zaštiti i jačanju sistema odbrane Republike Srbije dodelili su pukovnik Nenad Marković i Nebojša Vukadinović.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=61030

20 apr 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Vojnici iz Prokuplja dobili značke i zahvalnice otadžbine”

  1. Tri meseca bilo i dobili značke hahahahaaaa. Ahaaahhaaaaaa

  2. Hahahahahahahaaa,A šta su trebali da dobiju oni sto su služili po tri godine HAHAHAHAHAAAAAA

  3. Bar su odsluzili pa da li su tri meseca ili tri godine za pohvalu je.

  4. hahaha koliko 3 meseca, ja ratovao u svim ratovima za otadzbinu i ona mi dade otkaz na poslu ,na pozivu pisase otadzbina zove od tada 2005 godine ,do sada zbog raznih stranaka na vlasti nikako do posla ,ne daj boze da se zarati neka otadzbina stavi u prve redove sve ove iz stranke sto vole da se slikaju i sto uzivaju sve privilegije otadzbine …a ovim mladima neka je sa srecom mi smo bili po 12 meseci ali i ovo je uspeh na danasnje vreme…

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up