U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Vredni berači

Autor 14 sep 2020

BLACE- Pri kraju berbe šljiva proverili smo šta kažu vredni berači i da li su oni zadovoljni zaradom. U jednom blačkom šljiviku zatekli smo Bobana Selmanovića  iz Prokuplja ,Miljana Ibraimovića iz Surdulice, Zlatu Đurđević iz Barlova i Natašu Selmanović iz Stražave . Ova vredna ekipa berača celu sezonu provela je u berbi šljiva.

Oni koji su želeli imali su priliku da u berbi šljiva ostvare solidne dodatne prihode za život. Jedna od vrednijih ekipa berača šljiva dolazi iz topličkog kraja. Oni

-Kažu da dnevno beru oko 500 do 600 kilograma šljiva. Njihova ekipa u jeku berbe brojala je 13 članova a šljive su brali  5 dinara po kilogramu.

Ovi vredni berači sezonu su počeli sa malinom, nastavili sa višnjom a završiće je kažu sa šljivom.

A da bi berba brže išla pesma je neizostavna za bolje i raspoloženje i učinak, što nam je demonstrirao Miljan Ibraimović.

Vlasnici šljivika ipak su ove sezone imali problema da lako dođu do radne snage. Iako je dnevnica bila na zavidnom nivou nije bilo mnogo konkurencije među beračima.

Naći radnu snagu u jeku berbe veoma je teško. Mi smo sa ovom vrednom ekipom saznali da će oni i naredne godine biti na istom zadatku – vredni berači topličkog voća.

 

 

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=485662

14 sep 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “Vredni berači”

  1. Odezbediti Izvoz Voca. Bice bolje za sve Ljude Iz naseg kraja.

  2. Berač voća

    Moji snovi su se ispunili. Obrao sam bostan.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions