Smiley face
U kategoriji Kuršumlija, Poslednje Vesti, Vremeplov.

Vremeplov: Bife kod izbeglice

Autor 12 apr 2014

KURŠUMLIJA- Uvek je bilo izbeglica u srezu Kosaničkom, samo sa različitih strana, zbog različitih ratova i sličnih razloga. Za vreme Drugog svetskog rata, sa teritorije Kosova i Metohije Srbi su bežali od terora bandi divljeg arnautskog plemena. Neki su, prešavši staru tursku granicu na Prepolcu, organizovali se i krenuli u posao, kao što svedoče dve fotografije ispred bifea “KOD IZBEGLICE” u Kuršumlijskoj Banji.

K.banja    K banja


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=14430

12 apr 2014. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

6 komentara za “Vremeplov: Bife kod izbeglice”

 1. Vitez Koja

  Mile, pretpostavljam da ovu fotografiju niste napravili vi, tako da treba da stoji ime atora a ako je on nepoznat odakle ste je preuzeli, ovako ispade prisvajanje autorski prava pod uslovom da vi niste autor. Autorska prava nesmeju da se povredjuju ni na koji nacin, bez obzira sto je cilj pozitivan.

 2. Ivan-Mulja

  Vitez Koja vi ste predpostavljam sudski vestak za fotografiju ili neka lokalna dezurna Udbaska drukara?
  Gde pise da je Mile snimio ove fotografije?
  Pise da je autor teksta!
  Samo znate bre pljujete i vredjate tipicno za decu-unicice partizana i laznih palih boraca…

 3. mata

  Molim vas redakcijo, da zastitite Viteza Koju jer su mu upucene najteze uvrede od strane @Ivan-Mulja, da je Udbasko dete ili unuce komunista to je najgora stvar koja nekom moze da se desi obyirom da znamo sta su Udbasi sve radili slali mnoge na robiju, upadali u crkve i manstire i prebijali a Komunisti tek pod iygovorom jednakosti i bratstva i jedinstva zavili u crno Srpski narod. Ovde lepo pise da su uvrede zabranjene a ovaj vredja. Govorim o autorskim pravima redakcijo , vi najbolje znate sta to znaci kada vam neko od kolega ili redakcija uzme fotografiju ili tekst i potpise sebe. kazemo da cemo da zivimo u pravnoj drzavi hocemo da budemo kao drugi Europjci pa pocnimo stim da se tacno zna Sta je cijeje a ne da prisvajamo nesto sto su radili Komunisti Ovde se radi o Vremeplovu sto je vrlo lepo ali nedostaje odakle vodi poreklo slika odnosno autor ko je, jer ovde je bitna fotografija tekst je samo propratni deo. Svi mi imamo Crno bele fotografije u porodicnim albumima i ako zelimo da budu deo Vremeplova mora da stoji da su iz porodicnog albuma te i te porodice, ne mozemo samo da skeniramo i kazemo to je moje.

 4. .

  Sto ovaj @Ivan-Mulja, zamulja ovo, sto nagrdi tako coveka koga nepoznajes, znas sta bi rekoa Mister Soik ,Ja sam oblacen. Pozdrav Vitezu Koji i Mati i bata Miletu, Bata Mile napisi drugi put oklen ti fotografije vidi kaka zavrzlama ispade od nicega vidi kako opanjka coeka samo tako a nije lepo. Ja ne znam sta bi uradio da me ovako neko nagrdi da mi kaze da sam fukara Udbaska, a potomak sam Gvozdenog puka. Ne udara se na obraz i na cast a vreme je Posta kada trebamo da se cuvamo Zlih dela i misli. Ajd’ u zdravlje i Srecan Vaskrs

 5. Ivan-Mulja

  Izvinjenje Vitez Koji receno je u afektu.
  Nista licno nemam protiv Vitez Koje

 6. Mile Koprivica

  I šta ja sad treba, da stanem mirno i odgovaram na nebulozna pitanja likova iz crtanih ili stručnjaka sa umetničkim imenom. Zar ja ostavljam takav utisak na posmatrače? Kad se potpišete pravim imenom, dobićete odgovor, pa i na glupa pitanja. Za sada odgovor je: Da, ja sam uslikao goste bifea Kod izbeglice, 1942. u Kuršumlijskoj banji, nemačkim foto aparatom marke Mercedes… Zadovoljni?

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up