U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Vučić: Od sutra policijski čas od 17 do 5 časova

Autor 21 mar 2020

BEOGRAD- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će večeras predložiti Vladi Srbije nove, teške i drastične mere, među kojima je to da će od sutra policijski čas, odnosno zabrana kretanja za građane trajati od 17 do 5 časova.

On je rekao da ako građani ne budu poštovali mere u cilju sprečavanja širenja korona virusa da će dodatno biti produžena zabrana kretanja – od 13 časova, možda čak i 24 sata.

Foto: Screenshot RTS 1

„Očigledno da ne možemo da budemo dovoljno disciplinovani“, naglasio je Vučić koji se večeras obratio na konferenciji za medije prvi put sa zaštitnom maskom oko vrata.

Predsednik je podsetio da sutra od 4 do 7 ujutru radi 928 radnji za penzionere i da će morati svi da drže dva metra razmaka, kao i da će svi dobiti maske pri ulazu. On je ponovo zamolio da niko ne izlazi i odlazi u prodavnice ukoliko ima sve kod kuće i podsetio da u prodavnicama ima sve što je potrebno.

Pročitajte i...  Za nekoliko dana počinje žetva pšenice

„Da ne bismo došlo do italijanskog scenarija, molim sve ljude da budu disciplinovani. Ne hrlite u prodavnice da budete zaraženi ili da nekog zarazite, u prodavnicama ima mnogo više svega nego u mnogim drugim zemljama“ naglasio je Vučić.

U ovom trenutku, kako je dodao, počinjemo da radimo na proizvodnji za maske, kupujemo sredstva i sve ostalo što je potrebno da bi se one proizvodile u Srbiji. Takođe, počinje i proizvodnja kvasca i 70-procentnog alkohola.

„Najteži dani su za nama, ali svako od nas mora da se pomiri ne nečim, i ja sam se pomirio sa mnogim stvarima, ali mora da znamo da je sada najvažnije da zaštitimo živote. Od sutra nema parkova, nema ničega. Imamo precizne metode da to utvrdimo, ne samo golim okom“, objasnio je predsednik.

Pročitajte i...  Blace: Obaveštenje o prekidima u isporuci struje

Više puta tokom konferencije zahvaljivao se Kini za podršku koja večeras stiže u Srbiju, kao i Ujedinjenih Arapskim Emiratima koji takođe šalju pomoć.

„Udrite po nama, narode, ali sedite kod kuće“, naglasio je predsednik na kraju konferencije.

Za sve građane koji tokom vanrednog stanja moraju da rade na radnom mestu, ili ne mogu da rade od kuće, biće organizovan prevoz, o čemu će biti naknadno obavešteni.

(izvor Danas)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=479690

21 mar 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

9 komentara za “Vučić: Od sutra policijski čas od 17 do 5 časova”

  1. Ma uvedinam dvadeset cetiri sata ko prezivi neka prica

  2. I treba gde ima neki broj telefona da se prijave ovi sto setaju po Kursumliji a dosli iz inostranstva. Uzas jedan.

  3. Milija

    Svaka cast za predsednika Vucica.
    Pozdrav iz Geteborga!

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up