U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Vučić otkriva spomenik Gvozdenom puku u Prokuplju

Autor 18 maja 2018

PROKUPLJE- U Opštini Prokuplje održan je šesti sastanak Organizacionog odbora za izgradnju Spomen obeležja Drugom pešadijskom puku „Knjaz Mihailo“. Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva za rad i socijalnu politiku, Ministarstva odbrane, državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Opštine Prokuplje, Školske uprave u Nišu, kao i Vojske Srbije, crkve, ustanova kulture, prokupačkih škola i udruženja.


Otvaranje Spomen obeležja Gvozdenom puku planira se 12. oktobra 2018. godine, a očekuje se da pokrovitelj manifestacije bude predsednik Srbije Aleksandar Vučić i tog dana otkrije Spomen obeležje Drugom pešadijskom puku „Knjaz Mihailo“ u Prokuplju.
Organizacioni odbor je na ovom zasedanju napravio analizu svih onih aktivnosti koje su do sada urađene, a koje se tiču realizacije izgradnje ovog Spomen parka. Na sastanku su data i konkretna zaduženja članovima Organizacionog odbora i rukovodstvu Opštine Prokuplje, kako bi se planirani zadaci završili u predviđenom vremenskom roku.
– Opština Prokuplje realizuje inicijativu građana, ali i odluku Skupštine opštine Prokuplje o izgradnji Spomen parka Drugom pešadijskom puku „Knjaz Mihailo“, poznatom kao Gvozdeni puk. Tim povodom danas je održana je šesta sednica Organizacionog odbora za izgradnju ovog Spomen parka, na kojoj je još jednom posebno istaknuta važnost izgradnje ovog spomenika, rekao je zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i dodao da bi se građani opštine Prokuplje na ovaj način odužili svim žrtvama, koje su na ovim prostorima pale za slobodu Toplice i Srbije, kako bismo danas sviživeli u miru i gradili bolju budućnost Toplice.
Paunović je istakao da je Opština Prokuplje uputila zahtev Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da ovaj događaj i stogodišnjicu obeležavanja oslobođenja Prokuplja i Toplice u Prvom svetskom ratu 12. oktobra ove godine, uvrsti u državnu manifestaciju.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=80486

18 maja 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up