U kategoriji Blace, Kuršumlija, Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Vučić u Kuršumliji razgovarao sa predstavnicima Srba sa KiM

Autor 26 feb 2021

KURŠUMLIJA – Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Kuršumliji sa političkim i institucionalnim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, sa kojima je razmatrana aktuelna politička situaciju na Kosmetu

Vučić je rekao da se danas razgovaralo o predstojećem dolasku Miroslava Lajčaka i nastavku razgovora i dijaloga u Briselu, sa kakvim se problemima Srbija suočava.

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Nova finansijska pomoć

Istakao je i da svi oni koji žive na KiM mogu da očekuju novu finansijsku pomoć, kao i nazaposleni koji će dobiti po 200 evra, a i za svako dete biće obezbeđeno po 100 evra.

– Želimo da ljudi nastave da se bore i da čuvaju svoja ognjišta – kazao je predsednik.

O novim epidemiološkim merama

– Ako bude bila večeras sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, obratićemo se svakako ljudima jer verujem da će Srbija biti šokirana onim što će da sazna i vidi, a da li će to biti danas ili za neki dan to ćemo doneti odluku – najavio je predsednik.

Potom je i dodao:

– Samo bih zamolio ljude da razumeju, u Srbiji se živi gotovo normalno, pogledajte Mađarsku koja danas najavljuje da će im narednih 14 dana biti teže. Gledao sam brojeve do 12 sati, možda je za nijansu danas bolje nego juče. Mislim da je odluka lekara racionalna i razumna, tražili su snažniji odgovor, ali moramo da vodimo računa. Prodavnice i restorani moraju da rade. Ja sam jedini u predsedništvu koji nije primio vakcinu i nemam antitela, svi ostali imaju. – istakao je on.

Kazao je i da je važno da požurimo sa revakcinacijom.

Novi projekti

Dodao je i na čemu će se sve raditi u narednom periodu, a pre svega se to odnosi na KC, kao i infrastrukturu.

– Više od 43.800 glasova koje je dobila Srpska lista, dovoljno je jasno kolika je podrška Srpskoj listi. Bez obzira što su neki ulagali mnogo novac, nisu uspeli. Ja sam Srbe sa KiM upoznao sa dolaskom Lajčaka, o bezbednosnim problemi na KiM, ali i konkretnim projektima. Kliničko bolnički centar Kosovska Mitrovica, kao i novi KC u Gračanici, kao i novi putevi, sve su to budući projekti. Govorili smo o posebnim projektima o Kosovskom Pomoravlju, ali i o Štrpcu – rekao je predsednik Vučić.

(Izvor Kurir)

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=491753

26 feb 2021. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Vučić u Kuršumliji razgovarao sa predstavnicima Srba sa KiM”

  1. Lok i

    Veliki je državnik. Barabar sa Milom a i Slobu će da stigne.

  2. Izdajica i on

    Što nije na Kosovo pričao ako ga nije priznao kao državu kao što priča narodu?

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions