Soko Banja

FAM
BlaceDruštvoPoslednje Vesti

Vukašin i Jelena Cikić sa troje dece napustili Beograd i naselili se u Trbunju kod Blaca

BLACE- Porodica Cikić je prošle godine odlučila da napusti prestonicu i da nastavi život u nekom selu. Sasvim slučajno, odabrali su selo Trbunje nadomak Blaca.

Ovu porodicu, sa prigodnim poklonima, obišli su predsednik Privremenog organa Opštine Blace Ivan Burgić i Suzana Veljović.

-Cilj nam je da ovakvih porodica bude više u našoj opštini i da imamo što više povratnika na selo i nadamo se da će u blačkom kraju u narednom periodu biti više ovakvih primera gde se ljudi porodično iz velikih gradova doseljavaju u naš kraj i naseljavaju naša sela, ističe predsednik Privremenog organa Opštine Blace Ivan Burgić.

Vukašin sa suprugom Jelenom i troje dece, Danilom, Danicom i Dimitrijem, od oktobra prošle godine živi u blačkom selu Trbunju.

-Imali smo želju da iz Beograda odemo da živimo negde na selu. Selo Trbunje odabrali smo slučajno jer su nam odgovarali uslovi oglasa koji smo pronašli i to što je kuća na prodaju u ovom selu bila sa okućnicom i pet hektara zemlje, započinje svoju priču Jelena Cikić od koje smo saznali da blački kraj pre toga nikada nisu posetili.

-Najbliža destinacija gde smo pre toga bili je Pločnik, a u Blace nikada nismo imali priliku pre toga da dođemo. Pri kupovini kuće svideo nam se ceo ovaj kraj i tako smo se i odlučili da nastavimo da živimo ovde.

Jelena je domaćica, suprug Vukašinje IT Inžinjer i taj posao nastavio je da radi i dolaskom u Trbunje a deca Danilo, učenik trećeg, Danica učenik prvog razreda školu pohađaju u Blacu, dok najmlađi Dimitrije ima četiri godine.

Planovi Cikića su da ostanu da žive ovde a na imanju koje su kupili još uvek će videti šta će zasaditi. Inače, na ovom imanju jedan deo je pod jagodom a jedan pod kupinom, nešto od toga će urediti, a da li će menjati voćne kulture videće.

Za sada, što se stočnog fonda tiče, imaju dve koze i nešto živine a o proširenju stočnog fonda odlučiće u narednom periodu.

-Na selu je lepši život, zato smo i došli i ostali ovde, završavaju svoju priču Cikići.

Soko Banja

Jedan komentar

  1. Napustili Beograd ali nisu prodali stan nego ga izdaju. Pare ne zarađuju od sela nego od IT. Vratiće se u Beograd vrlo brzo, kroz par godina. Jer kad deca uđu u pubertet neće želeti da žive na selu. A drugo zarade u IT su svake godine sve manje. Zašto? Pa rad na daljinu. Zamislite IT radnike iz Indije, Bangladeša, Indonezije i širom azije za kolikom para su spremni da rade? A poznato je da poslodavci nisu gadljivi na jeftinu radnu snagu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovu web lokaciju štiti Google reCAPTCHA - Politika privatnostii - Uslovi korišćenja zaštite

Back to top button