Smiley face
U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Nekategorizovano.

Vukovi napravili pustoš u toru Vatroslava Grujovića iz Ravnog Šorta: Šteta preko 10.000 evra

Autor 6 okt 2018

KURŠUMLIJA- Čopor vukova upao je noćas u dvorište porodice Grujović iz Ravnog Šorta i napravio pravu pustoš. Vukovi su preskočili ogradu od žice, provalili u štalu i kada su ovce počele da beže klali jednu po jednu po dvorištu. Ukupno su zaklali 38 ovaca i 23 jagnjeta.

Predsednik Mesne zajednice Rača, kojoj pripada i ovo selo, Dragan Rajković kaže da su u pitanju umatičene ovce.

-Grujović je pekao noćas rakiju do jedan sat iza ponoći. Posle je legao i ništa nije čuo. Ujutro je imao šta da vidi. Katastrofa-kaže Rajković i dodaje da je Vatroslav Grujović ozbiljan stočar. Ima umatičene ovce koje je plaćao po 200 evra.

Policija i veterinarska služba su izašli na lice mesta i sačinili zapisnik. Šteta je ogromna. Rajković kaže da svaka ovca vredi 200 evra a jagnjad su strosti od tri do sedam meseci. Po njegovoj proceni šteta je preko 10.000 evra.

Meštani planinskih sela u Opštini Kuršumlija žive veoma teško. Ulože mnogo znoja a prihod je uglavnom slab. kad još naiđe neka nevolja:suša, grad, ili kao u ovom slučaju vukovi. onda je muka još veća.

Tekst je napisan u okviru projekta “Selo čuva državu”, koji se sufinansira iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=86002

6 okt 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Vukovi napravili pustoš u toru Vatroslava Grujovića iz Ravnog Šorta: Šteta preko 10.000 evra”

  1. Ima li lovaca u Toplici ?

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up