U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Za dva dana preko 200 Prokupčana vakcinisano protiv gripa

Autor 17 okt 2018

PROKUPLJE- U ponedeljak je počela vakcinacija protiv sezonskog gripa u Domu zdravlja u Prokuplju a  za samo dva dana vakcinisano je preko 200 građana. Zainteresovani Prokupčani vakcinu mogu primiti svakog radnog dana, u vremenu od 8 do 13 sati.

-I ove, kao i svake godine, u prokupački Dom zdravlja stiglo je oko 1200 jedinica ove vakcine, što je optimalna količina koja zadovoljava potrebe naše zdravstvene ustanove. Vakcina protiv gripa dostavljena je i svim terenskim ambulantama, tako da i stanovnici seoskog područja imaju mogućnost da se na vreme zaštite od ove zarazne bolesti, kažu iz Doma zdravlja.

Preporuka je da vakcinu prime hronični bolesnici, oboleli od kardiovaskularnih bolesti, plućni bolesnici, astmatičari, dijabetičari, trudnice, kao i lica starija od 65 godina.

-Zadovoljni smo odzivom, jer je za samo dva dana vakcinisano preko 200 građana. Kako je vakcinacija najsigurniji način zaštite, pozivamo građane, prvenstveno hronične bolesnike da se na vreme vakcinišu i na taj način izbegnu komplikacije usled eventualnog oboljenja od gripa, kazala je portparol Doma zdravlja Violeta Mirković.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=86591

17 okt 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up