U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Za jedan dan odstrelili 22 divlje svinje

Autor 6 nov 2018

PROKUPLJE- Lovci Lovačkog udruženja „Toplica“ su tokom prethodnog vikenda odstrelili 22 divlje svinje. Lov na ovu divljač u lovištu Udruženja, koje se prostire na površini od 61.474 hektara, počeo je 1. oktobra ove i trajaće do 15. januara naredne godine.

-Prvog dana lovnog vikenda na divlje svinje, prokupački lovci pokazali su izuzetnu preciznost, veštinu i organizovanost. Ovo je do sada najveći ulov ove divljači tokom jednog dana, izjavio je upravnik Lovačkog udruženja “Toplica” Vladan Lazić i dodao da je lov bio organizovan u rezervatu koji se prostire u šumama Rgajskih planina i Vidojevice.

Prema njegovim rečima, u ovom rezervatu do kraja lovne sezone neće više biti organizovan lov na divlje svinje.

-Dobre pripreme za lovnu sezonu i disciplina samih lovaca već prvog lovnog vikenda nagoveštavaju da će biti ispoštovani svi lovački propisi, izjavio je Lazić i dodao da će u cilju suzbijanja krivolova i lova pod farovima u lovištu biti organizovano svakodnevno dežurstvo lovočuvara.

Lazić je posebno podvukao da se meso divljači može upotrebljavati za ishranu nakon analiza koje vrši Veterinarski institut iz Niša.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=87582

6 nov 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Za jedan dan odstrelili 22 divlje svinje”

  1. djavo

    ja sam odstrelio vepra od 127 kg,i podelio s gigom i coletom

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up