U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Za svaku pohvalu: Đaci očistili Hisar

Autor 14 okt 2019

PROKUPLJE- Ekološka sekcija Tehničke škole „15. maj“ u Prokuplju, organizovala je veliku akciju čišćenja brda Hisar, u kojoj su učestvovali učenici i nastavnici ove Škole.

Akcija je sprovedena uz podršku JKP „Hameum“ i privatnih preduzetnika, koji su obezbedili džakove za sakupljanje smeća i rukavice.

-Naši učenici pokazali su veliko interesovanje za ovu akciju i odazvali se u velikom broju, jer, kako kažu, smeta im kada je njihovo omiljeno mesto za šetnju i druženje zapušteno i zatrpano smećem. Ovom prilikom želimo da pošaljemo poruku svima, kako mladima, tako i starijim sugrađanima, da čuvaju ono što nam je priroda dala i da uživaju u lepom i zdravom okruženju, izjavila je profesorka biologije i rukovodilac Ekološke sekcije Valentina Drobnjak.

Pročitajte i...  50 do 60 Prokupčana se dnevno javi u kovid ambulantu

Čišćenje Hisara počelo je od podnožja, odakle su vredni srednjoškolci počeli da sakupljaju suvo, opalo lišće, pa sve do omiljenih staza gde Prokupčani rado provode svoje slobodno vreme.

 

Učenice ove Škole, Tijana Savić i Anđela Žunić, kažu da je Hisar mesto gde često dolaze posle škole sa drugaricama i da se raduju što će dati svoj doprinos da ono bude čisto i uređeno.

-Došli smo da očistimo ovo naše najomiljenije mesto koje nam je priroda dala, da ga čuvamo i uživamo u njegovoj lepoti. Sakupili smo, pored lišća i mnogo plastičnih kesa i flaša, kao i drugog otpada koji nam zagađuje okruženje. Želimo da poručimo našim vršnjacima, ali i svim građanima koji ovde dolaze, da čuvaju prokupačku oazu jer je svima potrebna zdrava ekološka sredina, kako nama, tako i budućim generacijama, ističu učenice ove Škole.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473272

14 okt 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Za svaku pohvalu: Đaci očistili Hisar”

 1. Dragica

  Svaka čast svim đacima i ostalim učesnicima koji su čistili Hisar!
  Nažalost, Hisaru je potrebno mnogo više pomoći od toga.
  Simbol grada Prokuplja iz dana u dan postaje zapušteno ruglo.
  Loš i uzan asfaltni put, skoro pa da nema kanti za đubre,mobilijar porušen i razrušen, prilaz ostacima tvđave i sama tvrđava u jako lošem stanju, privatni restoran otužan…
  Primetno je da se ne kosi, ne čisti, ne raščišćava.
  Narod kopa, seče, ruši, nosi, prlja – niko to ne proverava i ne kažnjava. Sramota i bruka!
  Gradske vlasti treba da povedu računa i da dovedu Hisar u red.
  Neka se ugledaju na Momčilov grad u Pirotu ili Đurđevo brdo u Jagodini, Bagdalu u Kruševcu itd.
  Ne treba da idu mnogo daleko.
  Jedno je svakako sigurno – Hisar zaslužuje mnogo više!

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up