HronikaPoslednje VestiProkuplje

Zapalio se dimnjak na zgradi u centru Prokuplja

PROKUPLJE- Danas se zapalio dimnjak na zgradi u centru grada iznad apoteke. Stanari stana na šestom spratu su primetili dim koji je izlazio iz štekera i pozvali vatrogasce koji su brzom intervencijom sprečili teže posledice. Iz Odeljenja  za vanredne situacije upozoravaju da se u vreme grejne sezone obrati pažnja na održavanje i čišćenje dimnjaka i ispravnost elektroinstalacije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prema rečima načelnika Odeljenja za vanredne situacije Srđana Mitrovića dolaskom hladnih  dana i sezone grejanja, ekipe prokupačkih vatrogasaca intervenišu u proseku jednom dnevno. On naglašava da do sada nije bilo požara većih razmera, niti je prozrokovana veća materijalna šteta.

– Najčešći uzroci požara u toku grejne sezone su neispravni i neodržavani dimnjaci, nepropisno korišćenje grejnih tela i preopterećenost električnih instalacija – objasnio je Mitrović.

On savetuje da se vrši redovna kontrola i čišćenje dimnjaka i kontrola električnih instalacija. Mitrović dodaje da posebnu pažnju moraju da obrate stanari u zgradama, jer je dužnost skupštine stanara da čiste dimnjake na svim vertilkalama u zgradi.

Posebnu opasnost u ovim zimskim mesecima predstavljaju sušnice za sušenje mesa. Zato prokupački vatrogasci upozoravaju da se ne koriste improvizovane sušnice,

50% LikesVS
50% Dislikes
Back to top button