U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Zapaženo izlaganje bibliotekara iz Prokuplja na stručnom skupu u Kraljevu

Autor 10 okt 2018

PPROKUPLJE- ovodom jubileja–150 godina od osnivanja biblioteke, u Kraljevu je u biblioteci “Stefan Prvovenčani” održan  dvodnevni stručni skup pod nazivom “Biblioteke u kulturnom životu Srbije”.

U dva dana čulo se 25 stručnih izlaganja u kojima su osim bibliotekara učestvovali i predstavnici Ministarstva kulture i izdavača: Dragan Hamović (Ministarstvo kulture), Gojko Božović (Arhipelag) i Zoran Hamović (CLIO). Skupu je prisustvovao  i dr Bogdan Trifunović, predsednik Bibliotekarskog društva Srbije i Stojka Mijatović, predsednik Bibliotekarskog društva Republike Srpske.

U četiri radne sesije razmatrane su sledeće teme: Kulturna misija biblioteka,  Izdavačka delatnost biblioteka i kulturno-propagandna i prosvetna delatnost biblioteka.

Narodna biblioteka “Rade Drainac” imala je zapaženo i u stručnim krugovima dobro prihvaćeno izlaganje, sa temom “U susret 50. Drainčevim književnim susretima i 120 godina od rođenja Radeta Drainca (1899-1943)”. Autor rada koji će biti objavljen u zborniku sa skupa je Dragan Ognjanović, direktor prokupačke biblioteke, a prezentaciju za skup izradio je Stevan Bošković, bibliotekar-informator.

Stručna javnost upoznata je sa dosadašnjim Drainčevim književnim susretima i planovima za 2019. godinu kada će biti obeležen dvostruki jubilej – 50. Drainčevi književni susreti i 120 godina od rođenja Radeta Drainca.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=86237

10 okt 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up