KulturaKuršumlijaPoslednje Vesti

Zavičajno književno veče: Održana promocija književnog stvaralaštva dr Dragana Lukovića

KURŠUMLIJA-Kuršumličani vole svoje zavičajne pisce pa su u velikom broju došli na predstavljanje književnog  stvaralaštva doc. dr Dragana Lukovića, na promociju njegovog romana“Trostruki agent“. On je taj roman najavio još 2019. kada je promovisao  zbirke pesama “Da sam rođen negde drugde i Iglena java”.
Na promociji pored autora govorili su doc. dr Rade Vukićević, književni ktitičar i pisac, Vanja Bulić, pisac i voditelj, i Nebojša Gašić, direktor biblioteke. Istakli su da je roman  jezički i stilski lepo oblikovan, bavi pitanjima islama, fundamentalizma, terorizma, službama državne bezbednosti, a sve vizionarski predstavljeno u 2024. godinu, gde je  Srbija po autoru  u Evropskoj uniji i u NATO-u.
 Doc.dr Rade Vukićević predstavio je Lukovićevo stvaralaštvo, počev od knjiga poezije do romana. On je naglasio da je njegova poezija sa jasnom porukom da se svest pojedinca ili društva promeni, gde nota revolucionarna provejava. Pesme su lične a tako bliske mnogima.  Potreba da se promeni svet. Da je Luković  mladi naučnik stvaralac. Pisac naučnik. Što se tiče romana, on je produkt velikog predznanja o islamu, sa fakulteta do same teme terorizma i špijunaže sa jednom vizijom onoga što će se dogoditi. što vrlo intrigira javnost, i da on kao kritičar preporučuje prvu trilogiju „Tajnog agenta“ koja se čita u jednom dahu.
   Da svi naučnici prvo žele da postanu pesnici, poput Medakovića ili  Strikovića, potvrđuje i dr Luković koji od poete postaje pisac trilera „Trostruki agent“ a već je u pripremi i drugi deo knjige.
-Danas je promocija u Prokuplju, slede Požarevac, Smederevo, Užice, Požega, Republika Srpska. Drugi deo knjige već izlazi pred Beogradski sajam, gde ću promovisati oba dela. Moj lični stav predstavlja sve pojave u društvu što je 50% knjige, ostalo je imaginacija. Ono što bih promenio a što mi je i rekao i Vanja Bulić, radnja bi trebalo da se dešava 2027. godine, a ne kao što sam ja pisao da se dešava 2024. Samo to bi promenio, ni jednu drugu reč. Mnoge stvari napisane u knjizi se već dešavaju, a mnoge će se desiti, što će biti oko 70% posto po mojoj proceni, što ćete se uveriti i vi i čitaoci. Sve u knjizi je moja projekcija budućnosti, koja će se desiti na ovaj ili onaj način, kazao je za Topličke vesti, dr Dragan Luković, autor.
100% LikesVS
0% Dislikes
Pogledajte takođe
Close
Back to top button