U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Zavod za urbanizam Niš: U toku izrada prostornog plana za autoput Niš-Merdare

Autor 10 jan 2019

KURŠUMLIJA- Autoput Niš-Merdare koji preko Prištine treba da ide do Drača trebalo bi, prema najavama, da počne da se gradi do kraja ove godine. U toku je izrada Prostornog plana u čemu učestvuje i niški Zavod za urbanizam.

Ovaj put će prema najavama između ostalog biti i razvojna šansa za neke manje razvijene opštine poput Merošine u Nišavskom okrugu, ali i za ceo Toplički orkug kroz koji put prolazi.

Za prvih tridesetak kilometara autoputa od Niša do Pločnika plan je već gotov i eksproprijacija zemljišta bi trebalo da počne.

Sada je u toku izrada plana do Merdara i do juče je bio rok za primedbe zaintenteresovanih fizičkih i pravnih lica. Cela procedura izrade plana zapravo zavisi od rokova.

„45 dana samo kad je plan izložen, zatim imate proceduru prikupljanja tih uslova od davaoca javnih ovlašćenja i to isto zna da potraje to je zakonski sad svedeno na 15 dana, ali u praksi to nije baš tako. Realno jedno godinu dana je potrebno za izradu nacrta”, objašnjava Dejan Stojanović, iz Zavoda za urbanizam Niš.

U Kuršumliji će 18. januara biti održana javna sednica komisije koja treba da se izjasni i o primedbama zainteresovanih, ali i o kompletnom planu, a nakon toga plan treba da usvoji Vlada Republike Srbije.

Postoje najave da bi izgradnju puta od Niša do Merdara u dužini od 77 kilometara kreditno mogla da podrži Evropska investiciona banka.

(RTS)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=94910

10 jan 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Zavod za urbanizam Niš: U toku izrada prostornog plana za autoput Niš-Merdare”

  1. Nimalo me ne raduje, taj auto put bi možda trebao da ide do Beloljina pa onda Blace – Kruševac, u suprotnom to se radi za šiptare a ne za nas. I komentare prosledite ministarstvu za saobraćaj a ne da, jednostavno, brišete.

  2. Vucic pravi auto put siptarima,parama koje ce otplacivati i nasi cukun unuci,taj put nije potreban toplicanima,njima je dobar i ovaj,samo da se zatvori prelaz merdare…

  3. Duki

    Bolje sredite ovu raspalu magistralu! I napravite obilaznicu oko grada Prokuplja.

  4. peda69

    Kako ga okrenes mi opet slepo crevo ,taj put akose ikad bude uradio koristice najvise sipci i penzioneri da dodju u Banje,posto ce 90% omladine da ode iz grada ,

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up