U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Završena druga dečja književna kolonija

Autor 17 sep 2020

BLACE- U Blacu je danas završena druga dečja književna kolonija sprovedena u okviru projekta koji sufinansira Opština Blace a u realizaciji Narodne bibliteke „ Raka Drainac“ Blace, Narodne biblioteke Kuršumlija i Udruženja građana „ Topisci“.

Drugog dana kolonije prisutne učenike odeljenja V/1, razredne Ivane Grujić iz Osnovne škole “ Stojan Novaković” Blace, pozdravila je direktorka Narodne biblioteka “ Raka Drainac” u Blacu, Slavica Pavličević.

Blački osnovci danas su u okviru kolonije imali priliku da prisustvuju poetskom teatru koji su održali poznati književnici Branko Stefanović i Stefan Mitić – Tićmi.

Nakon toga, pomenuti književnici održali su radionicu za ovogodišnje učesnike književne kolonije u Blacu.

Organizatorima i svima koji su pomogli realizaciju kolonije zahvalio se književnik Branko Stefanović koji je istakao da su ovakve menifestacije neophodne kako bi smo kod dece negovali potrebu za čitanjem i negovanjem vlastitog jezika.

Pročitajte i...  U interesu vinogradara je da se upišu u vinski registar

Biblioteka u Blacu je ta koja je dala veliki doprinos i negovanju tradicije ovog kraja naročito posetom kuće Rada Drainca u selu Trbunju .

Književnik Stefan Mitić Tićmi ističe da je ovo tek druga manifestacija na kojoj je učestvovao ove godine, i da se želja za ovakvim nečim što nije onlajn, javila i kod dece a i on sam se zaželeo uživo dešavanja kao što je ovo.

Učesnice kolonije, Natalija Pavličević i Jovana Konatarević koje i same pišu za šta su više puta i nagrađivane, pohvalile su pisce koji su ove godine učestvovali na koloniji i izrazile veliko zadovoljstvo što su ih svrstali u mlade nade.Dodajući da su jako srećne što kroz ovakve manifestacije i projekte imaju priliku da se sreću sa piscima i uživo od njih nauče nešto više.

Pročitajte i...  Pobeda futsalera Jastrepca

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=485790

17 sep 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up