U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Završena podela paketa socijalno ugroženim građanima koji žive u selima

Autor 19 avg 2019

PROKUPLJE- Crveni krst Prokuplje završio je distribuciju humanitarne pomoći na seoskom području.  Sledi podela paketa sa hranom i sredstvima za higijenu ugroženim građanima u prigradskim naseljima, kao i onima koji žive na području grada.

-Podelu paketa počeli smo od najudaljenijih sela, tako da je ova vrsta pomoći najpre stigla do usamljenih, staračkih domaćinstava u Kruševici, Žitnom Potoku, Bregovini, Bublici, Statovcu, Kožincu, Glasoviku, Ševišu. Ova planinska sela su veoma razuđena, ali naše ekipe su uložile napor i stigle do svakog korisnika kome je ova pomoć namenjena, rekla je Marija Lazić, saradnik u Crvenom krstu Prokuplje.

Na ovom području pomoć je dobilo 25 porodica, dok je u Beloljinu, Kondželju, Pločniku, Bacu, Tularu, Šišmanovcu, Donjoj Konjuši, Mađaru, Đušnici, Kaludri, Maloj Plani, Velikoj Plani, Prekopucu, Gornjoj Bresnici i drugim topličkim selima pomoć dobilo preko 50 porodica.

Pročitajte i...  Promocija knjige koja daje odgovore na neka od najkontraverznijih pitanja srpske istorije

U nastavku akcije ekipe Crvenog krsta obišle su i druga seoska područja, i do sada je podeljeno oko 370 paketa, dok će preostala količina biti uručena ugroženim stanovnicima u gradu i prigradskim naseljima.

Crveni krst Srbije uputio je Crvenom krstu Prokuplje 500 humanitarnih paketa sa hranom i sredstvima za higijenu, kao i pet tona brašna namenjenih ugroženim staračkim domaćinstvima i domaćinstvima sa više dece, porodicima slabijeg materijalnog stanja, kao i licima koja nemaju pravo na bilo kakvu novčanu nadoknadu ili socijalnu pomoć.

Download Premium WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
free download udemy course
download karbonn firmware
Free Download WordPress Themes
udemy course download free

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470607

19 avg 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Završena podela paketa socijalno ugroženim građanima koji žive u selima”

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up