U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Završena podela paketa socijalno ugroženim građanima koji žive u selima

Autor 19 avg 2019

PROKUPLJE- Crveni krst Prokuplje završio je distribuciju humanitarne pomoći na seoskom području.  Sledi podela paketa sa hranom i sredstvima za higijenu ugroženim građanima u prigradskim naseljima, kao i onima koji žive na području grada.

-Podelu paketa počeli smo od najudaljenijih sela, tako da je ova vrsta pomoći najpre stigla do usamljenih, staračkih domaćinstava u Kruševici, Žitnom Potoku, Bregovini, Bublici, Statovcu, Kožincu, Glasoviku, Ševišu. Ova planinska sela su veoma razuđena, ali naše ekipe su uložile napor i stigle do svakog korisnika kome je ova pomoć namenjena, rekla je Marija Lazić, saradnik u Crvenom krstu Prokuplje.

Na ovom području pomoć je dobilo 25 porodica, dok je u Beloljinu, Kondželju, Pločniku, Bacu, Tularu, Šišmanovcu, Donjoj Konjuši, Mađaru, Đušnici, Kaludri, Maloj Plani, Velikoj Plani, Prekopucu, Gornjoj Bresnici i drugim topličkim selima pomoć dobilo preko 50 porodica.

Pročitajte i...  U toku radovi na asfaltiranju šest gradskih ulica

U nastavku akcije ekipe Crvenog krsta obišle su i druga seoska područja, i do sada je podeljeno oko 370 paketa, dok će preostala količina biti uručena ugroženim stanovnicima u gradu i prigradskim naseljima.

Crveni krst Srbije uputio je Crvenom krstu Prokuplje 500 humanitarnih paketa sa hranom i sredstvima za higijenu, kao i pet tona brašna namenjenih ugroženim staračkim domaćinstvima i domaćinstvima sa više dece, porodicima slabijeg materijalnog stanja, kao i licima koja nemaju pravo na bilo kakvu novčanu nadoknadu ili socijalnu pomoć.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470607

19 avg 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Završena podela paketa socijalno ugroženim građanima koji žive u selima”

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up