U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Završena sezona lova na divlje svinje, odstreljeno 80 komada

Autor 29 jan 2020

PROKUPLJE- U lovištima Lovačkog udruženja “Toplica”, sezona lova na divlje svinje je završena. Lov na ovu divljač počeo je 1. oktobra prošle i trebalo je da traje do 15. januara ove godine, ali je malo produžen.

-Prokupački lovci su do sada odstrelili 80 divljih svinja. Zahvaljujući dobroj pripremi, stalnom dežurstvu lovočuvara i disciplini lovaca, ova sezona lova, prošla je bez problema, izjavio je upravnik Lovačkog udruženja „Toplica“ Vladan Lazić i dodao da nije zabeležen nijedan slučaj krivolova niti povređivanja lovaca.
Prema njegovim rečima, u lov se nije išlo pojedinačno već organizovano, po tačno utvrđenom rasporedu.
Lazić je istakao da lovočuvari svakodnevno obilaze lovišta i da pretragom terena, nije zabeležena pojava afričke kuge kod divljih svinja.
U protekla dva meseca, vršena je i prihrana divljači. Na Pasjači, Vidojevici i Rgajskim planinama, za ishranu životinja utrošeno je pet tona kukuruza i 500 kilograma soli.
-Do kraja februara, otvoren je lov na predatore, odnosno na lisicu i vuka. Isto tako, u toku je i lov na divlje guske i patke, izjavio je Lazić i dodao da je zadovoljan ponašanjem svih učesnika tokom lovne sezone.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=477207

29 jan 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Završena sezona lova na divlje svinje, odstreljeno 80 komada”

  1. U ime lovaca prve sekcije javno se zahvaljujem rukovodstvu Lu TOPLICA na domaćinskom gazdovanju i źelim uspešno poslovanje u budućnosti !!!

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up