U kategoriji Kuršumlija, Poslednje Vesti, Sport.

Završena ugradnja sistema za navodnjavanje na gradskom stadionu, uskoro 1.000 stolica za tribine

Autor 13 mar 2020

KURŠUMLIJA- Danas u popodnevnim časovima uspešno je ugraćen sistem za navodnjavanje na „gradskom stadionu“ koji je pod upravom Ustanove za sport Sportski centar „Kuršumlija“.
Sistem poseduje 24 prskalice koje se na pritisak od 4,5 bara aktiviraju, izlaze iz zemlje i postepeno u krug bacaju mlaz vode. Onog trenutka kada se izvor napajanja zatvori, prskalice se same povlače u zemlju i iste ne smetaju za igru.


-Ono o čemu smo posebno vodili računa je da imamo dve mogućnosti napajanja. Jedna je direktno iz mreže,a druga iz „jaza“ koji protiče oko igrališta. Ova druga mogućnost je bitna naročito u letnjim mesecima kada je suša i da ne bi ugrozili redovno snabdevanje stanovništva pijaćom vodom.
Kada je drugi izvor napajanja u pitanju, planiramo da nabavimo pumpu koja će crpiti vodu iz posebno napravljenog rezervoara, a koji se snabdeva vodom iz „jaza“. Takođe iz ovog rezervoara moći ćemo da polivamo i pomoćno igralište.
Još jednom želim da se u ime Ustanove i svih koji imaju aktivnosti na Gradskom stadionu zahvalim Opštinskoj Upravi, koja je prepoznala značaj ove projektne aktivnosti, zatim JPKD „Toplica“, koje je svakog momenta bilo prisutno, za sve što je bilo potrebno u njihovom domenu delovanja. Naravno sve pohvale i za preduzeće GARDENA-AGRO iz Jagodine, koje je veoma efikasno i na profesionalan način odradilo posao.
Kada su dalje aktivnosti na „Gradskom stadionu“ u pitanju, u narednim danima očekujemo donaciju oko 1.000 stolica Fudbalskog Saveza Srbije i time bismo tribine doveli u red, kaže Dragan Simić, direktor Sportskog centra.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=479338

13 mar 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “Završena ugradnja sistema za navodnjavanje na gradskom stadionu, uskoro 1.000 stolica za tribine”

  1. Breaker

    Napraviti tim i pricu za tih 1000 stolica.. Lepa prica

  2. Za sve kasnimo

    Hiljadu stolica, a niste prebacili 100 gledalaca već godinama. Ni Srpska liga vam ne bi pomogla da neko gleda taj fudbal.

  3. Gradjanin

    Gospodine Simicu, da li je Ivan Savic Fusa nadzorni organ ovih radova, ako jeste svaka cast na odabiru, boljeg coveka za to niste mogli da nadjete. Svi znaju da on ima na svom ranču tri plastenika i da je uveo najsavremeniji navodnjavanje.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up