U kategoriji Kultura, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Završeni Nemanjini dani

Autor 14 sep 2020

KURŠUMLIJA- Koncertom grupe Sanja Ilić i Balkanika u Kuršumliji je završen srednjovekovni festival Nemanjini dani.

Na završnoj večeri manifestacije ovi muzičari su svojim impresivnim nastupom oduševili posetioce.  Da definitivno  pomeraju  granice u muzici i nastupu, pokazala je dvanaestorka, izvodeći kultne kompozicije. Pokazujući vokalne, instrumentalne i scenske sposobnosti, počevši sa etno kompozicijom Srbijo majko, završavajući euforično sa Idolima i “Maljčikima”.

Tri gracije u fenomenalnim kostima sa glasovima anđela uz pratnju devetorice vrsnih muzičara, kroz pesmu, muziku i ritam preneli su emociju na koju je publika pozitivno odreagovala.  Taj filing gde se pred mikrofonom smenjuju nekoliko muških i ženskih vokala,  spoj etno, svetovne i duhovne muzike, baziran na  srpskoj tradiciji, definitivno je odlično uklopljen u repertoar.  Započeli su sa Srbijo majko, zatim ređale su se kompozicije: Zmija, Korana (posvećena reci, kraj koje sada Srbi u Hrvatskoj ne žive), Za kraj, Đelem,Đelem, Mećava, Nova deca, evrovizijska pesma, Svet je vaš, Plava ptica, Princeza, Zajdi, zajdi, Gde si bilo jare moje. Jovanke, Cepaj, Paparuga. Sve je to bila velika uvertira u euforiju koja je rasla. Usledila je pesma  Pukni zoro, Gusta mi magla padnala, Na toj mi ravno Kosovo.. i  za kraj Plamene zore bude me iz sna fabrička jutra, dim iz dimnjaka pesma se ori, mladi radnici, čelična jutra hitam fabrici. Drugovi moji, radni veseli… Idoli i Maljčiki.

Večerašnji koncert bio je za dugo sećanje, a Nemanjini dani obavezuju da volimo poštujemo i čuvamo tradiciju, istoriju, svetinje, koren  i svoju zemlju Srbiju. Ko ne voli svoje, ne može voleti i poštovati tuđe.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=485619

14 sep 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions