U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Žene iz Blaca posetile prvu žensku zadrugu na jugu Srbije

Autor 19 nov 2019

BLACE-U okviru  Projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, koji sprovode agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) i koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije u saradnji sa Opštinom Blace, 19 žena sa teritorije blačke opštine dobilo je savremene plastenike sa ciljem da se podspeši žensko preduzetništvo na selu.

Opština Blace kao nastavak ovog projekta organizovala je i edukativno putovanje za žene koje su dobile plastenike.One su imale priliku da posete, obiđu i saznaju nešto više na koji način su podspešile svoju plasteničku proizvodnju gde danas imaju i prerađivačke kapacitete – žene iz Zadruge darovi Lužnice u Bojniku. Ovo je inače prva ženska zadruga na jugu Srbije.

Pročitajte i...  Šansa za mlade: Posibili sajam u Kuršumliji

Ovo je jedno veliko iskustvo i ideja koju mogu primeniti i na svom gazdinstvu.

Zamenica predsednika Opštine Blace ističe da već narednog vikenda, tačnije od subote poljoprivredni proizvođači blačkog kraja imati priliku da svoje proizvode predstave i na etno sajmu u Beogradu.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474564

19 nov 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “Žene iz Blaca posetile prvu žensku zadrugu na jugu Srbije”

  1. Zadruge su budućnost sitnih proizvođača!Podrška!

  2. Kakva bre “ženska zadruga” !!? Čista sublimirana poruka za naivne, forsiranje feminizma i segregacoje medju polovima !!! Klasicna neo liberalna podmetacina !

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up