Smiley face
U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Žene iz Prokuplja i Kuršumlije pohađaju obuku za gerontodomaćice

Autor 21 nov 2018

PROKUPLJE/KURŠUMLIJA- U Domu za smeštaj i negu starih lica počela je obuka za gerontodomaćice. Ovu obuku pohađa 10 polaznica koje se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.
-Na osnovu javnog poziva filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Prokuplju i projekta Doma za negu i smeštaj starih lica, počela je obuka za gerontodomaćice. Ovu obuku pohađa pet žena iz Prokuplja i pet iz Kuršumlije, izjavio je v.d. direktora ove ustanove Nebojša Vukadinović i dodao da će obuka trajati do sredine narednog meseca.

Na osnovu Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, obuku vrši Vesna Despotović iz Gerontološkog centra Bežanijska kosa u Beogradu.
Vukadinović je posebno naglasio da je dobro što ovu obuku pohađaju žene iz Kuršumlije, iz razloga što će one biti osposobljene za pružanje različitih vidova pomoći ugroženima i starim osobama, posebno u brdsko-planinskim predelima u ovoj topličkoj opštini.Predavač Vesna Despotović ističe da će polaznice imati teoretsku i praktičnu nastavu, na kojima će biti obrađene mnoge teme iz oblasti nege i rada sa starim licima.
Po njenim rečima, interesovanje polaznica za sticanje novih znanja izuzetno je veliko i za svaku pohvalu.
-Sugurno je da će nam teme i iskustvo predavača u radu sa starim i bolesnim licima dobro doći i da ćemo stečena znanja kao gerontodomaćice moći da primenjujemo u praksi, izjavile su polaznice obuke.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=88052

21 nov 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Žene iz Prokuplja i Kuršumlije pohađaju obuku za gerontodomaćice”

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up