U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Zimski raspust uz knjigu

Autor 31 jan 2020

PROKUPLJE- Narodna biblioteka „Rade Drainac“, organizovala je izložbu knjiga u svojim prostorijama, gde je predstavila veliki broj novih naslova, koje je obezbedila zahvaljujući Gradu Prokuplju.
-Ovo je druga veća javna nabavka, sve knjige su stigle i već se nalaze u fondu Biblioteke. Pored njih, tu je i jedan broj knjiga koje smo dobili na poklon od Narodne biblioteke Srbije. Ovom nabavkom, našim članovima je dostupno oko 1000 novih knjiga, tačnije 600 naslova, rekao je direktor Narodne biblioteke „Rade Drainac“ Dragan Ognjanović.

On je dodao da je izložbu knjiga i konferenciju organizovao, kako bi svu decu pred raspust obradovao i obavestio o novim knjigama, koje će moći da čitaju za vreme zimskog odmora, ali i kasnije.
-O svim uzrastima i interesovanjima naših čitalaca smo vodili računa, tako da tu ima svega, i za predškolce, osnovce i srednjoškolce. Vodili smo računa, naravno, i o našim starijim članovima, i za njih smo nabavili istorijske romane, bestselere, naučnu fantastiku, odnosno sve ono što oni vole. Pozivamo ih da dođu u Biblioteku, pozajme knjige, i da ove zimske mesece lepo provedu, čitajući, istakao je Ognjanović.
Naglašavajući da je i ova nabavka realizovana zahvaljujući sredstvima Grada Prokuplja, Ognjanović je naveo da je prošle godine, za knjige potrošeno oko 850 hiljada dinara.
-Zahvaljujem se Gradu što nas podržava, i što smo ove godine uspeli da nabavimo 4500 knjiga, što je standard za biblioteku našeg tipa, tako da smo u poslednje tri godine, poštujući standard, uneli u fond Biblioteke blizu 15000 knjiga. Taj fond je potpuno obnovljen i aktuelan, tako da sada možemo da se posvetimo nekim drugim stvarima, da neke naučne oblasti obnavljamo. Najpre psihologiju, ali i neke druge posebne oblasti, jer smo knjižni fond beletristike i dečijih izdanja obnovili najaktuelnijim i najnovijim izdanjima, podvukao je direktor Narodne bilioteke „Rade Drainac“ Dragan Ognjanović.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=477309

31 jan 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up