Soko Banja

FAM
DruštvoPoslednje VestiŽitorađa

Žitorađa: Nastavnica OŠ „Toplički heroji“ osvojila nagradu Microsofta

ŽITORAĐA- Nastavnica matematike u OŠ „Toplički heroji“, izdvojeno odeljenje u Pejkovcu, Anica Tričković, osvojila je drugo mesto na prestižnom takmičenju  „Microsoft Hack the Classroom“. Ona je uspela da na originalan način uz pomoć Sway aplikacije unapredi nastavni program za svoje učenike. Ovo nije prvi put da  ova nastavnica učestvuje na sličnim takmičenjima,  kako bi uz pomoć novih tehnologija nastavni program što više približila svojim đacima.

Naime, kako kaže nastavnica Tričković, Microsoft ma mnoge korisne alate, koje stalno usavršava, kroz odličnu saradnju sa profesorima širom sveta, pa iz tog razloga stalno organizuje i ovakva takmičenja.

– Poslednje takmičenje bilo je krajem juna i ja sam odlučila da se prijavim. Ovoga puta zadatak je bio da koristeći Sway alata napravimo najkreativniju lekciju, po unapred zadatim kriterijumima, kako bi se prikazale sve mogućnosti ovog alata.   Sway alate odlično poznajem, stalno ih koristim, a cilj mi je bio da pokažem da matematika može da bude atraktivna i zanimljiva, čak iako se na prvi pogled čini da lekcija koju obradjujemo nije uopšte laka. Ovoga puta rad je bio  namenjem deci starijoj od 14 godina-kaže nastavnica Tričković,

Inače,  njen prvi veliki projekat u kome je učestvovala bio „Tepih Sjerpinskog“, pre nekoliko godina, kada je, sa svojim učenicima, uz pomoć nalepnica,  zajedno sa mnogim drugim školama širom sveta, napravila delove za ogroman fraktal koji je sastavljen u Španiji  2016. godine. Nastaviće, kako kaže, i nadalje da učestvuje u sličnim projektima, kako bi djake naučila da rešavaju probleme koristeći sve što znaju i kako bi im to pomoglo u praktičnom životu.

(J. K)

Soko Banja
Back to top button