U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Žitorađa primer dobre prakse: Država subvencioniše 90% troškova za elektrifikaciju polja i individualne priključke u Samarinovcu

Autor 29 jan 2020

ŽITORAĐA- Žitorađu su danas posetili pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević i sekretar Ministarstva Bojan Gavrić. Radnom sastanku, čija je tema bila okončanje projekta elektrifikacije u naseljenom mestu Samarinovac, prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu prosvete, dr Marko S. Milenković, predsednik opštine Žitorađa, Ivan Stanojević, zamenik predsednika Saša Cekić, pomoćnik predsednika opštine za oblast poljoprivrede Slađan Rakić, načelnica uprave Milena Jovanović, predstavnici Poljoprivredne stručne službe Prokuplje, predstavnici saveta Mesne zajednice Samarinovac, poljoprivredni proizvođači i brojni građani.


-Najlepša vest koju su nam predstavnici ministarstva doneli je ta da je u saradnji sa lokalnom samoupravom iz sredstava Ministarstva poljoprivrede obezbeđeno subvencionisanje iznosa od 90% za izradu niskonaponske mreže i individualnih priključaka na mrežu u Samarinovcu za sve poljoprivredne proizvođače, čime će im umnogome biti olakšan proces proizvodnje. Pojedinačni iznos subvencija po proizvođaču opredeljen je na iznos do 800.000,00 dinara. Takođe su predstavljeni i ostali pravilnici prema kojima će poljoprivredni proizvođači moći da apliciraju za bespovratna sredstva. Početak realizacije predviđen je za kraj februara tekuće godine.
Ponosni smo na činjenicu da smo jedna od samo tri opštine na teritoriji Republike Srbije, koja je uspela da završi postupak elektrifikacije i svojim građanima maksimalno pomogne u procesu poljoprivredne proizvodnje-kaže Ivan Stanojević, predsednik opštine Žitorađa.
Gosti su kazali da će i ubuduće podržavati ovakve projekte i da je Žitorađa primer dobre prakse u ovoj oblasti.

Pročitajte i...  Kuršumlija: Obaveštenje o prekidima u isporuci struje


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=477233

29 jan 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up