U kategoriji Hronika, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Žitorađanin prevozio na Kosmet neprijavljenu robu

Autor 17 apr 2018

MERDARE- Na administrativnom prelazu Merdare carinici su otkrili veću količinu neprijavljenih delova za rashladne sisteme, čija se vrednost procenjuje na gotovo 34.000 evra, saopštila je danas Uprava carina.

Prekršaj je otkriven u ponedeljak kada je kamionu kosovskih registarskih oznaka čiji je vlasnik firma iz Gračanice, a kojim je upravljao 41-godišnji Žitorađanin, sa administrativnog punkta Merdare dopraćen do carinske ispostave Prokuplje radi detaljnog pregleda.

Tada je otkriveno da se u tovaru nalazi velika količina delova za rashladne uređaje koji nisu bili prijavljeni, a detaljnom kontrolom dokumentacije pronađene su i fakture za deo tovara koji nije bio obuhvaćen carinskim dokumentom.

FOTO: UPRAVA CARINA SRBIJE

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, dok su neprijavljena roba i kamion kojim je prevožena privremeno zadržani.

Rashladni uređaji i njihovi delovi mogu biti potencijalno štetni za životnu sredinu i zdravlje ljudi, zbog čega na takvu vrstu robe carinici obraćaju dodatnu pažnju i proveravaju da li je prati sva neophodna dokumentacija.

(/Tanjug/Foto: Uprava carina Srbije)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=79070

17 apr 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up