U kategoriji Poslednje Vesti, Sport, Žitorađa.

Žitorađanke sutra kreću u pohod na Super B ligu

Autor 5 okt 2019

ŽITORAĐA- U prvom kolu Prve lige istok ŽRK Žitorađa sutra od 19 sati dočekuje ŽRK Hajduk Veljka iz Negotina. Žitorađanke ove sezone očekuju da se dokopaju Super B lige a iskusne gošće ne bi trebalo da ih spotaknu već u prvom kolu.

– U novu sezonu ulazimo sa zadržanom okosnicom ekipe koju čine naše domaće igračice Todorovićeva, Stamenkovićeva i Gligorijevićeva, uz starosedeoce Mitrovićevu, Dinićevu i Simonovićevu. Svakako da smo radili na pojačanjima i realizovali dva mogu da kažem vrlo kvalitetna pojačanja, Jovanu Bartošić, našu proslavljenu reprezentativku i rukometašicu, kao i Nataliju Stanković, takođe jedno jako zvučno ime na rukometnom jugu. Uz njih u paketu je stigla i mlada Kristina Đorić koja će predstavljati zalog za budućnost naše ekipe, reč je o jednoj jako talentovanoj igračici – kaže prvi čovek Žitorađanki Predrag Gligorijević.
Uz gore navedena imena, ove sezone priliku će dobiti i devojke iz škole ŽRK Žitorađa koje su cele prošle sezone trenirale sa prvim timom Žitorađe.
U klubu najavljuju pohod na prvo mesto, ali svesni su da borba neće biti laka i da Žitorađa na putu do trona ima ozbiljne protivnike.
– Borićemo se za prvo mesto. Međutim, ulogu favorita prepuštamo iskusnijoj ekipi Pirota, koja po kvalitetu zaslužuje superligaški rukomet. Takođe, ekipa ŽRK Remesiane nije ni malo naivna, pojačana je sa par dobrih igračica, i može da predstavlja potencijalno iznenađenje u ligi  – ističe Gligorijević.
Vlada Antanasković, koji će i ove sezone voditi ekipu Žitorađe u pohodu na Super B ligu, kaže da njega i njegovu ekipu očekuje jedan ozbiljan meč.
– Očekujemo pobedu sutra. Međutim, ekipa Negotina nije ni malo naivna. Protivnik je iskusan, ali mi smo kvalitetna ekipa koja će u svakom meču ići na pobedu, i ovaj meč će nam sutra služiti da uigramo nova pojačanja sa starosedeocima, kao i meč u kome ćemo se truditi da od samog starta nametnemo kvalitet i ozbiljnost u igri – rekao je Antanasković.

Pročitajte i...  Asfaltirana ulica u Berilju

Meč u Žitorađi na programu je u subotu, 05. oktobra od 19 časova u Sportskoj hali u Žitorađi.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=472765

5 okt 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up