U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Zlatibor: Predstavljeni poljoprivredni proizvodi iz Toplice

Autor 13 dec 2019

PROKUPLJE- Pod pokriviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na Zlatiboru je od 10. do 12. decembra održan 11. seminar poljoprivredno stručnih i savetodavnih službi Srbije, čiji organizator je bio Institut za primenu nauke u poljoprivredi iz Beograda.
Na ovim tradicionalnim susretima savetodavaca, prisustvovali su predstavnici 35 PSSS Srbije, među kojima i savetodavci iz Prokuplja.


Direktor PSSS u Prokuplju, Dejan Tonić, rekao je da je najveći akcenat stavljen na seoski i vinski turizam.
-Da Toplica ima potencijale za razvoj seoskog turizma, dobro je poznato. „Beli Kamen“, „Grebac“, „Kladenac kod tri bukve“, Lukovska i Prolom banja, Đavolja varoš nadaleko su poznati, izjavio je on i dodao da nema unapređenja turizma, bez kvalitetnih i zdravstveno ispravnih poljoprivrednih proizvoda.
Svi učesnici ovog jedinstvenog skupa poljoprivrednih stručnjaka iz čitave Srbije, upoznali su se i sa razvojem vinogradarstva u Toplici.
Vina iz „Topoličkih vinograda“ i „Doje“ poznata su u Srbiji i svetu.
I ovo savetovanje, kao i prethodnih deset, iskorišćeno je da se prisutni upoznaju sa novinama u svim oblastima poljoprivrede u razvijenim zemljama Evrope i sveta.
Savetovanje je iskorišćeno i za promociju poljoprivrednih proizvoda iz Toplice.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475537

13 dec 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions