U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Zorana Mihajlović obećala 2,6 milijardi za puteve u Topličkom okrugu

Autor 19 jula 2019

KURŠUMLIJA- Pored redovnog održavanja, u putnu infrastrukturu Topličkog okruga biće uloženo dodatnih 2,6 milijardi dinara, najavila je u Beloj Palanci potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović je u kampu “Koridora Srbije” u Beloj Palanci, zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, održala sastanak sa načelnikom Topličkog okruga i predsednicima opština iz ovog kraja.

Sa njima je razgovarala o infrastrukturnim projektima važnim za Prokuplje, Blace, Žitorađu i Kuršumliju, saopšteno je iz kabineta potpredsednice vlade.

Mihajlovićeva je istakla da je i danas sa predsednicima opština i načelnikom okruga razgovarala o prioritetima kada su projekti u infrastrukturi u pitanju, te da su zajednički dogovorili šta će se realizovati u ovoj i narednoj godini.

Pročitajte i...  Kuršumlijska banja od danas i zvanično u vlasništvu AD Planinka Kuršumlija, prvi gosti 2021.

“Pored redovnog održavanja putne mreže, što je obaveza ‘Puteva Srbije’, u putnu infrastrukturu Topličkog kraja uložićemo dodatnih 2,6 milijardi dinara. Svi putevi u Srbiji moraju imati asfalt”, rekla je ministarka.

Udovičić: Nastavljamo da ulažemo u sportsku infrastrukturu

Vanja Udovičić je istakao da i današnji sastanak pokazuje da su za Vladu sve lokalne samouprave podjednako važne i da su tu da razumeju probleme opština i pomognu u rešavanju.

“Nismo prvi put na jugu Srbije, nastavljamo da ulažemo u sportsku infrastrukturu. Završićemo pojedine sportske objekte čija gradnja je započela dvehiljaditih i rekonstruisaćemo postojeće.”, rekao je Udovičić, zahvalivši se ujedno Mihajlovićevoj na želji da razvija ženski sport.

Načelnik Topličkog okruga Milan Aranđelović rekao je da je na današnjem sastanku bilo reči o projektima iz resora oba ministarstva i dodao da su prepoznati problemi ovih opština i date garancije za pomoć u njihovom rešavanju.

Pročitajte i...  (Video) Proslava Svetog Save u OŠ “Drinka Pavlović”

Aleksandar Simonović, gradonačelnik Prokuplja je naveo da je današnji sastanak još jedan dokaz da Vlada brine o jugu Srbije i dodao da će u ovom gradu biti rekonstruisano nekoliko puteva – od Prokuplja do Žitnog Potoka, Ribarske banje i Blaca, kao i izgradnja trim staze na brdu Hisar.

Milan Ćurčić, predsednik opštine Blace, izjavio je da je održan konstruktivan sastanak sa dva ministra i da su dobili čvrste garancije da će u saradnji sa opštinama rešavati probleme od važnosti za kvalitetan život građana ovih samouprava.

Predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević je naveo da je danas dogovoreno da se većina gorućih problema rešava u ovoj godini, te da će zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta 120 miliona dinara biti uloženo u kupališni kompleks u ovoj opštini.

Pročitajte i...  Održana Svetosavska priredba u OŠ "Stojan Novaković" Blace

Nebojša Jović, zamenik predsednika opštine Kuršumlija je istakao da je dogovorena rekonstrukcija nekoliko puteva, pre svega Rudare-Prolom banja, Kuršumlija-Merdare i dve lokalne ulice u ovoj opštini.

(Izvor RTS)

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469549

19 jula 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

5 komentara za “Zorana Mihajlović obećala 2,6 milijardi za puteve u Topličkom okrugu”

 1. tucanik da sipaju za 1 000 000 ostatak u dzep

 2. Nemate trotoar u ul. Arsenija carnijevica

 3. Nijedno selo u Kuršumliji Nema asvalt zato narod beži iz sela najveće opštine u Srbiji

 4. Radojica

  Za koje puteve?!
  Ove pune rupa koje nam svakodnevno uništavaju šleperi, autobusi i sl?
  Vozimo se ka Nišu, Blacu itd. kao da smo u Srednjem veku, po rupetinama i neravninama.
  U Prokuplju udišemo prašinu i trpimo buku vozila po ceo dan, svaki dan.
  Raznorazni biznismeni i belosvetska gospoda nam svojim vozilima uništavaju puteve, životnu sredinu i zdravlje a niko ni prstom da mrdne.
  Toliko o brizi za svoje građane…
  Obnovite i održavajte glavnu magistralu, izmestite već jednom teški saobraćaj iz grada, napravite parkinge i trotoare u Prokuplju – pa da konačno počnemo da ličimo na Grad.
  Ceo moderan svet to radi a kod nas sve samo na papiru i u naslovima izgleda…

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up