U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Zvanično najbolji farmaceut Srbije radi u Prokuplju

Autor 28 dec 2018

PROKUPLJE- Nišlije s pravom mogu da se pitaju zašto apotekara Milana Rakića, predstavljamo ljudima u Toplici.

Apotekar Milan Rakic

Jer, Milan je iz Niša, ali veći deo dana provodi u Prokuplju, u apoteci “Nana” u Domu zdravlja.
To je za one koji ga slučajno nisu primetili, a takvih je malo.
Posao farmaceuta je postao atraktivan za mlade ljude, vredne, ambiciozne, željne brzog zapošljavanja. Sigurna plata i “čist posao”, uslovili su da grupe najvrednijih “vukovaca” maturanata, kidišu na sto poena i vrh tabele.
Kada sve to prođe, završivši vrlo zahtevan fakultet, predstoji period pregalaštva, koji neke dovodi do apatije, preispitivanja – zašto im beli mantil ne daje dozu poštovanja koju zaslužuju. A i objektivno je naporno raditi s pacijentima …
Milan Rakić “dečko s bradom” i naočarima, spada u kategoriju onih koji su upravo rođeni za posao koji obavljaju.
Entuzijazam sa kojim je započeo karijeru, ne popusta ni posle više od deset godina. Sa pacijentima je beskrajno strpljiv i svoje ogromno znanje im prenosi na način da ga razumeju i poslušaju savet.
Sklon kontinuiranom učenju i inovacijama nije se predao letargiji – moje sam završio – već svakim danom u saradnji sa profesorima fakulteta, prateći šta se dešava u nauci a i IT tehnologiji, sprovodeći istraživanja, pišući naučne radove, sprema i doktorsku disertaciju, i sve to uz strpljenje prema onima kojima je najpotrebnije – bolesnim ljudima.

Milan Rakic prima nagradu kao najbolji farmaceut Srbije

Farmaceutska komora Srbije dodeljuje nagradu za izuzetan doprinos u oblasti farmaceutske struke i unapređenje farmaceutske zdravstvene zaštite “Stevan Šukljević”, po rano preminulom farmaceutu, koji se istakao radom u struci za svoga kratkog života.
I kolege su prepoznale da upravo naš Milan Rakić treba da bude dobitnik ovog prestižnog priznanja za 2018. godinu. To je dodatni motiv i ambicija da lestvicu sopstvenih očekivanja podigne na viši nivo. Nagrada je rezultat timskog rada i kao takva dodatni motiv i svim kolegama sa kojima sarađujem – istakao je Rakić.
Naizgled nije teško čak u ovim vremenima odbraniti neki poziv kao što je posao farmaceuta, ali moramo da priznamo da Milan to radi na zaista vrhunski način, na zadovoljstvo i ponos Prokupčana – što, eto imamo zvanično najboljeg farmaceuta Srbije u našem gradu.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=89732

28 dec 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

9 komentara za “Zvanično najbolji farmaceut Srbije radi u Prokuplju”

  1. Dokazano najbolji,bravo

  2. Izuzetan mlad i perspektivan…bravo Milane!

  3. Svaka cast, nagrada za pravu osobu!!

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions